menu2

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Εκλογή εφορευτικής επιτροπής- ενημέρωσηΣτις 2 Απριλίου 2014 έγινε Γενική Συνέλευση των συνταξιούχων ΟΤΕ Ν. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, στην πλατεία Διάκου στις  11.00 το πρωϊ και συγκεντρώθηκαν περίπου 135 άτομα.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν :

1.         Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής η οποία θα φροντίσει για τη διενέργεια εκλογών στο Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΤΕ Ν. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος τώρα έχει Τριμελή Τοπική Διοικούσα Επιτροπή και υπάγεται διοικητικά στην Περιφερειακή Διοικούσα Επιτροπή Λάρισας .Στις προσεχείς εκλογές θα έχει πενταμελές Δ.Σ με την επωνυμία Περιφερειακή Διοικούσα Επιτροπή Φθιώτιδας-Ευρυτανίας και θα ανήκουμε στην κεντρική διοίκηση των Αθηνών

2.         Ενημέρωση των συναδέλφων για θέματα που μας αφορούν. Προς τούτο παρέστησαν από μεν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων οι:

Λουκάς Μπαλωμένος, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου

Σόνια Λάζαρη, ειδική Γραμματέας

Χρήστος Δαλάκας,έφορος Δημοσίων σχέσεων

Από δε την Περιφερειακή Διοικούσα Επιτροπή Λάρισας οι:

Μιχάλης Μπαχτσές, μέλος της Περιφερειακής Διοικούσας Λάρισας και εκπρόσωπος της στον Πανελλήνιο Σύλλογο

Κώστας Τσαμπούρης, μέλος της Περιφερειακής Διοικούσας ΛάρισαςΜε την έναρξη της διαδικασίας ορίστηκε Πρόεδρος ο Γιώργος Πρωτόπαπας    ο οποίος είναι και εκ των παλαιοτέρων συναδέλφων και Γραμματέας ο Γιώργος Πολίτης. Ο συνάδελφος Πρωτόπαπας συγκινημένος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την τιμή που του έκαναν να τον ορίσουν Πρόεδρο –είπε  ότι έχει 30 χρόνια να μιλήσει σε μικρόφωνο με ακροατές- κήρυξε την έναρξη της διαδικασίας δίνοντας το λόγο στον Πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μπούρας καλωσόρισε τους συναδέλφους και παρουσίασε τους προσκεκλημένους ομιλητές. Ο Γραμματέας Γιώργος Σκόπας έκανε Διοικητικό απολογισμό του προηγούμενου έτους 2013 και ο Ταμίας Χρήστος Σαμιώτης έκανε οικονομικό απολογισμό πλήρως ηλεγμένο από τα αρμόδια όργανα του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων.

Ακολούθησε η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των εκλογών. Προτάθηκαν και ψηφίστηκαν δια καθολικής  ανατάσεως των χειρών οι:

Κουτσόπουλος Γιάννης,

Ράπτης Γιάννης,

Μαυρίκος Παναγιώτης , ως τακτικά μέλη και οι:

Παπαματθαίου Ηλίας

Κίτσος Νίκος , ως αναπληρωματικά μέλη.

Στις 4 και 5 Ιουνίου 2014 θα συνέλθει ο Πανελλήνιος Σύλλογος στην Αθήνα για την 21η τακτική ΓΑΣ και θα αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία των εκλογών, πιθανότατα τέλος Σεπτεμβρίου ή μετά το 1ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Λουκάς Μπαλωμένος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η υπο έκδοση εκπτωτική κάρτα υγείας «ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ» που προωθεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος βρίσκεται στην τελική της φάση.

Η συνάδελφος Σόνια Λάζαρη αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Α.Μ.Ε.Α και υπέδειξε τρόπους αντιμετώπισης, με δεδομένη για όσους το ζητήσουν τη βοήθειά της.

Ο Χρήστος Δαλάκας έκανε μια γενική παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος, για τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας θέματα (μας …μαύρισε την καρδιά!!).

Ο Μιχάλης Μπαχτσές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε φορολογικά θέματα (εισφορά αλληλεγγύης κ.α)

Αφού οι ομιλητές ολοκλήρωσαν τα θέματά τους ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους.

Ο συνάδελφος Κώστας Γκούζιας ρώτησε για το παραθεριστικό κέντρο στη Τέμενη Αιγίου σχετικά με τις κληρώσεις που γίνονται , και πρότεινε την ευθύνη για αυτές να την έχουν οι περιφέρειες.

Ο συνάδελφος Γιώργος Τσιαχρής ζήτησε να πληροφορηθεί τις ενέργειες του Συλλόγου σχετικά με τις περικοπές των αποδοχών μας και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε τώρα.

Η συνάδελφος Κίκη Λευκαδίτη, από τα ιδρυτικά μέλη της πάλαι ποτέ Λέσχης ΟΤΕ Λαμίας, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές  για την ενημέρωση που έκαναν ,χαριτολογώντας στο τέλος έκανε το ωραίο black χιούμορ ρωτώντας τους εκπροσώπους της Αθήνας. «Συνάδελφοι, αν λόγω προχωρημένης ηλικίας μου ταξιδέψω θα πάρουν το επίδομα κηδείας τα άνεργα παιδιά μου ή θα επιβαρυνθούν και με αυτή τη δαπάνη;»

Τελειώνοντας οι εξ Αθηνών συνάδελφοι δήλωσαν ότι εντυπωσιάστηκαν από τη συμμετοχή μας και το ενδιαφέρον μας για το Σύλλογο, ζήτησαν να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και ευχήθηκαν υγεία και καλή Ανάσταση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου