menu2

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Δωρεά μεταλλίων απο το συν. Γιώργο Θεοδοσίου στο Δήμο Λαμίας


Ο συνάδελφος βετεράνος αθλητής Γιώργος Θεοδοσίου αποφάσισε να προσφέρει στο Δήμο Λαμίας κάποια απο τα μετάλλια που του απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύχρονης αγωνιστικής του διαδρομής. Για το σκοπό αυτό έκανε μια αίτηση στις 28/11/2011 η οποία συζητήθηκε στο Δημ. Συμβούλιο και έγινε αποδεκτή (αλλοίμονο αν δε γινότανε!!). Συγχαίρουμε το Γιώργο για την ευαισθησία του και για την απόφασή του αυτή και ελπίζουμε ο Δήμος να αξιοποιήσει την προσφορά, να τοποθετήσει τα μετάλλια σε ιδιαίτερο χώρο και να προβάλλει με την ευκαιρία την αξία του αθλητισμού που επαξίως αντιπροσωπεύει ο συνάδελφος Γιώργος Θεοδοσίου. Τουλάχιστον τα νεα παιδιά να δούνε λίγο φως γιατί στις μέρες μας το σκοτάδι κυριαρχεί.

Το παρακάτω κείμενο και οι φωτογραφίες είναι απο το Lamia Report

Γιατί δώρισε τα μετάλλια στο Δήμο Λαμιέων
-Τι λέει στο LR ο Γιώργος Θεοδοσίου για τον αθλητισμό
-Το φάουλ της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του Δ.Σ.


Ο Γιώργος Θεοδοσίου ξεκίνησε να τρέχει σε ηλικία περίπου 13 ετών, το 1952. Στην αρχή ερασιτεχνικά και μετά το 1957 γράφτηκε στη ομάδα στίβου της "ΠΑΛΑΜΙΑΚΗΣ". Έχει κερδίσει πάρα πολλά κύπελλα και μετάλλια. Ακόμη και όταν βρέθηκε ως μετανάστης στη Γερμανία (1960-1964), είχε σπουδαίες Ευρωπαϊκές διακρίσεις με χρυσά και αργυρά σε Πανευρωπαϊκούς.(Βέλγιο και Δυτ. Γερμανία)
Δεν σταμάτησε ποτέ να τρέχει. 60 χρόνια συνεχίζει τον αθλητισμό. Σήμερα είναι 76 ετών και ως βετεράνος αθλητής προπονείται καθημερινά και συνεχίζει να παίρνει μέρος σε αγώνες στίβου, τρέχοντας 800μ και 1500μ, κερδίζοντας ακόμη και τώρα μετάλλια. Το τελευταίο ήταν στους Βαλκανικούς στη Σλοβενία στις 2 Σεπτεμβρίου του 2011.



Τον συναντήσαμε στο γήπεδο της Λαμίας και μας άνοιξε την καρδιά του:


Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου...αν δεν έτρεχα, ίσως να μην υπήρχα. Ο άνθρωπος γεννήθηκε για να κυνηγάει να βρίσκει την τροφή του. Σήμερα και δεν αθλούμαστε και τρώμε όλα τα πλαστικά....>>.


Τον είδαμε να προπονείται μαζί με τα παιδιά και να τα συμβουλεύει: <<Σεβασμός. Πάνω απ΄όλα σεβασμός. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για μας τους νεώτερους..>>, είπε στο LR, ο 23χρονος Γιώργος Μίνο, που είναι πρωταθλητής Ελλάδας, στα 5χλμ, στα 10χλμ και στα 3χλμ με εμπόδια.(Ξεκίνησε από την Αναγέννηση Λαμίας και τώρα είναι στον Πανιώνιο)


<<Δυστυχώς στη Λαμία δεν υπάρχει καμία υποδομή για στίβο. Ακόμη και η Καρδίτσα έχει πολύ καλό αθλητικό κέντρο... Αν η Νίκη Μπακογιάννη έμενε στη Λαμία θα γινόταν Ολυμπιονίκης?..>>, είπε ο Γιώργος Θεοδοσίου, που ενθαρρύνει όμως τα νέα παιδιά να μην το βάλουν κάτω και να συνεχίσουν την προσπάθεια, έστω και χωρίς υποδομές.


Όταν τον ρωτήσαμε για τα μετάλλια που πρόσφερε στο Δήμο Λαμιέων, συγκινημένος μας απάντησε: << Την αγαπάω αυτή την πόλη. Εδώ μεγάλωσα. Εδώ έβγαλα το πρώτο μεροκάματο...Θυμάμαι είχα κουβαλήσει μια βαλίτσα από το πρακτορείο Στυλίδας σε ένα σπίτι και πήρα μια δραχμή. Έτρεξα αμέσως να πάρω τετράδια. Δεν είχα τετράδιο να γράψω.... Δύσκολα χρόνια. Το πρωί δουλειά και το βράδυ σχολείο....Ένας άλλος λόγος που έδωσα τα μετάλλια στο Δήμο είναι μήπως συγκινηθεί κανείς και φτιάξει λίγο τις υποδομές, γι΄αυτά τα παιδιά που προσπαθούν και για άλλα που ίσως θέλουν και δεν μπορούν...>>


Το "φάουλ" της δημοτικής αρχής.


Ο βετεράνος αθλητής Γιώργος Θεοδοσίου πρόσφερε στον Δήμο Λαμιέων 20 μετάλλια από τους Βαλκανικούς αγώνες των τελευταίων 15 ετών. Η επίσημη αποδοχή έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο πρόεδρος και ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του. Η όλη διαδικασία κράτησε μόλις 5΄λεπτά.

Γιατί έπρεπε ο άνθρωπος αυτός να περιμένει 6 ολόκληρες ώρες για να γίνει αυτό?
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 18:30 και το θέμα του, η αποδοχή της προσφοράς δηλ. συζητήθηκε στις 00:30. Όταν η αίθουσα είχε σχεδόν αδειάσει.

Αφού γνωρίζατε ότι το θέμα του Πανεπιστημίου θα τραβήξει πολύ σε διάρκεια γιατί δεν φροντίσατε από σεβασμό στην ηλικία του και στην προσφορά του, να το κάνετε στη αρχή? Μόνο 5΄λεπτά ήταν. Εκτός του ότι περίμενε 6 ώρες, όταν συζητήθηκε είχε αδειάσει η αίθουσα, η οποία ήταν μάλιστα γεμάτη φοιτητές και πολλούς δημότες, που φυσικά αργότερα έφυγαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βετεράνος αθλητής δεν εξέφρασε κανένα παράπονο για όλα τα παραπάνω και ότι είναι αποκλειστικά δική μας παρατήρηση, αφού μας έκανε αρνητική εντύπωση όλη αυτή η καθυστέρηση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου